Recuperare creante
Departamentul juridic este format dintr-o echipă de de juristi de înaltă calificare cu excelente cunoştinţe în legislaţia romana şi experienţă în domeniul de colectare a creantelor.
Colectarea debitelor si recuperarea creantelor, pentru care nu a existat un rezultat favorabil in etapa amiabila, se va face prin intermediul instantelor judecatoresti, al executorilor judecatoresti si a celorlalte institutii abilitate in acest sens. Actiunile in instanta vor fi introduse, in functie de competenta materiala si teritoriala, si acolo unde exista intrunite cumulativ conditiile necesare, in forma procedurilor speciale (a Somatiei de plata si a cererii cu valoare redusa), a Procedurii Insolventei in baza Legii nr. 85/2006 sau in forma actiunilor in pretentii dreptul comun.
Aceasta etapa va fi declansata doar in cazul in care debitorul nu doreste sa colaboreze, manifestandu-se activ sau pasiv, in cadrul etapei amiabile, situatie in care se va demara procedura de recuperare creante prin actionarea in instanta a debitorului urmata de obtinerea unui titlu executoriu constand intr-o hotarare definitiva si executorie, cel putin, urmata apoi de executarea silita a acestuia. In cadrul acestei proceduri judiciare se va putea declansa si procedura insolventei fie initial, in locul somatiilor de plata daca sunt intrunite conditiile cerute de legislatia in vigoare, fie dupa constatarea ulterioara a starii de insolvabilitate si a celorlalte criterii specifice acestei proceduri.
O data cu declansarea procedurii judiciare de recuperare a crentelor AS Recover, in numele si pe seama clientului, va proceda concomitent si la sesizarea organelor de urmarire penala pentru faptele savarsite de catre persoanele membre ale conducerii societatii debitoare, denuntarea debitorului la autoritatile competente din cadrul Ministerului Finantelor Publice – Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Garda Financiara etc., Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti s.a. si unde va fi nevoie, la notarea in Cartea Funciara a interdictiilor la vanzare in cazul imobilelor, iar in cazul mobilelor inscrierea privilegiilor in Arhiva Electronica a Garantiilor Reale Mobiliare.